Translate

perjantai 24. toukokuuta 2019

LÄÄKÄRISSÄ I visited a doctor


Voi että! En tiedä itkeä vaiko nauraa! Kävin terveyskeskuksessa lääkärissä, diabeteksen vuosihuollossa. Kaikki arvot ovat ihan sekaisin sairastelun takia, joka alkoi joulukuussa. Lääkäri tuplasi lääkkeet, katsotaan miten arvot paranevat.

Koko talvi on ollut poskiontelotulehduksia, nuhaa, yskää, nivelvaivoja. Astma on voinut myös huonosti. Antibioottikuureja useampia. Yöt menevät valvoessa, kun henki ei kulje, lima valuu kurkkuun ja sitä herään yskimään pois vähän väliä. Olkapäitä ja selkää koskee. En edes muista koska olen oikeasti nukkumalla nukkunut yön kunnolla! Olen niin väsynyt, että joudun ottamaan kahdetkin päiväunet päivällä. Tuoliin nukahtaminenkin tapahtuu hetkessä.

 Puhuin lääkärille että en pysty nukkumaan, kurkkuun valuvan liman takia. Nenäkin on myös ihan tukossa, vaikka allergia, ym. lääkkeet menevät jatkuvasti. Poskionteloita on taas myös koskenut. Minulle sanottiin, että pitää mennä poskionteloröntgeniin. Antibiootteja on syöty nyt niin paljon, että edessä on punkteeraus jos kuvissa näkyy jotakin.

Lääkäri muutti reseptit, ja sanoi soittavansa minulle kuvauksen tuloksista. Kävin röntgenissä, jonne onneksi pääsi samantien.
Seuraavana päivänä lääkäri soitti, ja sanoi että, poskionteloissa näkyy märkää. Nyt pitäisi mennä sairaalalle samantien päivystysasiakkaana.

Sairaalalle menin seuraavana päivänä. Istuin noin 2h korva- kurkku- ja nenäpolilla odottamassa lääkärille pääsyä. Nuori naislääkäri huuteli minua sisään. Hän kyseli mikä minua vaivaa, ja miten vaivaa, ja muuta kummallista.
 Ihmettelin mitä hän nyt kyselee, eikö koneella ollut kuva ja tietoja. Kyseltyään lääkäri sanoi, että minun poskionteloissa ei ole mitään vikaa! Ne on ihan puhtaat!! Täh!

En voinut uskoa mitä minulle sanottiin. Kysyin että, miksi toinen lääkäri sitten lähetti minut kiirellä punkteeraukseen! Tämä vastasi, että lähettävä lääkäri ei ole osannut katsoa kuvia!!

Meinasin jo hermostua, että enkö nyt saa mitään apua oireisiin, eikö minua edes tutkita. Onneksi lääkäri sanoi, että katsotaan, mistä se paksu lima tulee. Sain puuduttavat tupot nenän sieraimiin. Sitten kurkku tutkittiin, sen jälkeen sain sieraimiin tähystyslaitteen. Ei ollut mitenkään kivan tuntuista. Tulos oli, että mitään syytä "kaurapuuron" tuloon nenästä ja kurkusta ei löytynyt.

Lääkäri sanoi kirjoittavansa minulle montelukast tabletteja, ja dymista nenäsuihkeen. Minun on käytettävä näitä nyt muiden lääkkeiden kanssa koko kesä. Hän soittaa minulle elokuussa ja kyselee vointia. Toivon totisesti, että näistä on apua. Minulla alkaa kunto loppumaan!

Kyllä pitää ihmetellä lähettävää lääkäriä!! Toisaalta harmitti, kun laitetaan pikaisesti punkteeraukseen turhan takia, mutta toisaalta olen hyvilläni kun nyt on tutkittu nenä, kurkku ja poskiontelot kunnolla. Lisäksi sain nyt lääkkeitä, jonka luulisi helpottavavn oloa.
 Olen menossa kesäkuun lopussa samalle lääkärille, ja meinaan kyllä sanoa, että kenen röntgenkuvia sitä on tullut katsottua!

16 kommenttia:

 1. Espero que con la llegada del verano, se alivien todos tus males y que termine ya esa pesadilla que estás viviendo.

  Besos

  VastaaPoista
 2. Hei Anne.
  Kylläpä sinulla on pitkittynyt sairastelu. Toivon, että tilanteesi alkaisi helpottamaan, ja että saisit myös nukuttua. Voimia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän vuotinen flunssa on ollut tosi sitkeää. Minun veli on ollut viime syksystä lähtien samassa jamassa.

   Poista
 3. Vähän vastaavaa olen nähnyt viime aikoina lähiomaisen kohdalla. Tuntuu, että terveydenhuollossa kukaan ei ota kokonaisvastuuta. Kaipaisi vanhan ajan kunnanlääkäriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tämäkin lääkäri jolla kävin, on kokenut lääkäri. En voi ymmärtää miksi ei muka osanut katsoa kuvia. Tai sitten hän ei keksinyt mitenkä auttaa, ja keksi laittaa keskussairaalaan lääkäriin tälla tavalla.

   Poista
 4. I hope that this summer you will recover completely and the new doctor will be good for you!
  Hugs!

  VastaaPoista
 5. Hi Anne.

  Hopefully this will all be better later.

  Greeting from Patricia.

  VastaaPoista
 6. Voi että, kyllä kuulostaa kurjalta. Täytyy ihmetellä, että jaksat postata niin hienoja kuvia säännöllisesti tuollaisten vaivojen kanssa.
  Juothan muuten tarpeeksi (vettä)? Sekin auttaa ohentamaan limaa.
  En tiedä, mitkä astmalääkkeet sinulla on käytössä, mutta yhden perheenjäsenen astma saatiin parempaan kuntoon, kun lääkkeet ruvettiin antamaan tilanjatkeella ja siihen sopivalla maskilla.
  Jaksamista!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä menee;-) Minulla on myös jatkeella otettava suihke. Joka päiväisiä astmalääkkeitä on kolmea erilaista. Lisään toiset kolme eri lääkettä kun tarvitsen, lisäksi on kortisoni tablettina. Allergialääke ja nenäsumut päälle. Luulisi auttavan, mutta kun ei. 2000 luvun alussa puhkesi vaikea astma. Vaikea tämä on ollutkin. Perintöä tämäkin on. Isän isältä perittyä.

   Poista
 7. No jopas oli!
  Ei ainakaan mitenkään vähennä tuollaista jatkuvaa väsymystä :-(

  Nyt kuitenkin peukkuja pystyyn, että uudet lääkkeet tehoaisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todellakin, että nämä lääkkeet helpottaa oloa.

   Poista
 8. What a nasty young doctor say! You will not be sent to the hospital for nothing!
  I hope for you that you will soon see results with the new medicines and nasal spray.
  I recognize the symptoms of the thick mucus in the throat and stuffy nostrils. I have been using Rhinocort turbosenide for almost 20 years

  VastaaPoista
 9. I'm so sorry you have not been feeling well, Anne. I hope you get the right medication and care you need to help you. Thinking of you today and sending comforting thoughts.

  ~Sheri

  VastaaPoista