Translate

maanantai 5. marraskuuta 2018

OI VOI! Oh no!


Meillä käy paljon lintuja ja oravia ruokinnalla. Niitä on ihana seurata ja valokuvata ikkunan lävitse.

Nyt on niin, että naapurin kaksi kissaa käy saalistamassa lintuja.

 Tänään toisella kissalla oli kynsissä orava. Kerkesin viime hetkillä ulko-ovelle hätiin! Kissan oli katsottava äänen lähteeseen, samalla orava pääsi livahtamaan kynsistä kasvatuslaatikoiden alle. Vielä kissa koitti käpälillä haroa oravaa laatikon alta, ennen kuin pinkaisi minua pakoon.

 Nyt pitäisi keksiä hyvä kissojen karkoistus systeemi! Pidän paljon kissoista, mutta ne pitäisi pitää sisällä tai omassa pihassa!!

26 kommenttia:

  1. Hello Anne!
    The cats must be kept in side the house,but my cat never harms birds,maybe because she’s all the time eating! I love squirrels and i like your wonderful picture! Have a nice week!
    Dimi...

    VastaaPoista
  2. Onpa söpö oravakuva.
    Kissojen karkoituskonsteja on joskus pitänyt itsekin etsiä. Riippuu pihan tai ruokinta-alueen koosta, ovatko mitkään aidat tai muut sellaiset mahdollisia. Sanotaan että kissat eivät pidä voimakkaista tuoksuista ja esim. sitrushedelmien kuoret tai kahvinporot voisivat toimia karkoittimena pienellä alueella. Minun haaveena Italiassa oli onnistua ampumaan niitä vesipyssyllä (ei onnistunut koskaan :)). Näkyy olevan esimerkiksi liiketunnistimella toimivia sadettimia, mutta ne taas eivät toimisi Suomen talvessa ollenkaan. :)
    Toivottavasti löydätte jonkin keinon. Minäkin pidän kissoista, mutta eivät ne saa tehdä ihan mitä vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän ruokintapaikka on eristetty kanaverkoilla, joten kissat ei pääse sinne sisälle. Mutta kun sieltä lähtee pihan puolelle, kissat pääsevät lintujen ja oravien kimppuun. Tuota tuoksu juttua voisi kokeilla.

      Poista
  3. Juuri tuon tähden osa ihmisistä ei siedä kissoja. Taitaa olla aika hankalaa pitää ne poissa.

    VastaaPoista
  4. Voi :-(

    Olen samaa mieltä, ettei kukaan ole velvoitettu ottamaan muiden kissoja omalle pihalleen. Minulla ei ikävä kyllä ole mitään hyvää kissojen karkoituskeinoa. Meillä koiran pihalla käyttäminen muutaman kerran päivässä ei taida paljon vaikuttaa pihan kissakantaan. Samat kaksi kissaa harppovat päivittäin pihallamme kuin kotonaan. Kyttäävät lintuja ja saavat koiran hajuillaan aivan sekaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme että kissat ovat vielä hengissä, kun kulkevat autojen seassa tiellä. Monikaan omistaja ei ajattele kissojen turvallisuutta. Onhan se helppoa päästää kissa ulos, ei tarvitse tyhjentää kissanhiekkalaatikkoa.

      Poista
  5. Niin ja hienoa, että pelastit oravaparan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään orava oli taas ruokailulla, joten on ilmeisesti kunnossa.

      Poista
  6. Hi Anne.

    Super that squirrel.

    Groettie from Patricia.

    VastaaPoista
  7. Hello Anne,
    Funny picture.

    Greetings, Marco

    VastaaPoista
  8. São amorosos os esquilos!
    Espero que esse tenha conseguido escapar aos gatos!...
    Beijinhos
    Ana

    VastaaPoista