Translate

perjantai 6. heinäkuuta 2018

TAIKINAJUURI Sourdough


Tarvisin nyt apua! En kestä syödä hiivaisia leipiä ja pullia. Niistä tulee niin paha olo.

Pitäisi keksiä mitä käyttää hiivan tilalla pullaa tai leipää tehdessä. Leivinjauhetta suositellaan käytettäväksi, mutta nouseeko pullat tarpeeksi, ja jääkö ne koviksi? Soodan makua en siedä ollenkaan, joten sitä en kokeile.

Tekisi mieli kokeilla taikinajuurta. Joissakin ohjeissa on omenaa ja viinirypälettä käytetty aineena, joka saa taikinan käymään.Viinirypäle ja omena on minulta kiellossa.

 Luin jostakin kauan sitten, että mustikkaa voisi käyttää myös taikinajuuressa. Onko kukaan kokeillut? Tosin leipomuksista tulee sinisiä;-)

En tiedä sitten, onko taikinajuuri sen ystävällisempi vatsalle, kuin hiiva. Ainakin voisin kokeilla, jos löydän jostakin ohjeet.

7 kommenttia:

 1. Omeran or Omeprazole, I take 1 per day in the evening. It is very helpful for me, I have over 15 years of medication(15 pills/day).
  I can eat, drink anything(no alcohol) if I want:)
  I dont eat after 6 PM and I drink 1 cup of green tea/day.

  VastaaPoista
 2. Hei Anne, jos hiiva tuottaa sinulle ongelmaa niin monenlaisia juuria on olemassa niin tummaan kuin vaaleaan leipään ja niitä kannattaa kokeilla ilman muuta. Jos käyt kirjastossa tai sen voi ostaa ainakin nettikaupasta niin Håkan Johanssonin 'Kunnon leipää' on tosi hyviä hiivattomia ohjeita ja niistä ison osan miniäprinsessa on testannut ja hyväksi havainnut, suosittelen ilman muuta!

  VastaaPoista
 3. Boa tarde, ser alérgica ao fermento tem uma causa, assim, deve saber qual a causa para que sofra um tratamento para deixar de ser alérgica.
  Feliz fim de semana,
  AG

  VastaaPoista
 4. Será que isso, não poderá ser a reacção a algum medicamento... se for o caso, de não ter sido alérgica antes?...
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista