Translate

lauantai 16. syyskuuta 2017

OUTO LINTU strange bird


Kävimme lintuja katselemassa lammikoilla. Ensin näytti, että paikalla ei ole mitään kovin mielenkiintoista. Sitten lammikon toisessa laidassa näkyi huonosti, jokin aivan outo lintu!
Lintu pysytteli tiukasti pusikoiden luona. Linnusta ei saanut millään selvää. Mikä ihme se on?

Meidän miehet lähtivät kävellen katsomaan, mikä pusikossa oli.

Minä jäin rannalle, ja ihmettelin, kun lintu teki jatkuvasti samanlaista liikettä vedessä. Sitten aloin ajatella sen värejä, ja kuvioita.
 Tällä välin miehet olivat linnun kohdalla. Isäntä rämpi pusikoon katsomaan outoa lintua. Näin kun he lähtivät tulemaan takaisin päin. Sain vahvistuksen omille epäilyille, kun miehet olivat minun luona takaisin. Juu, se on todella huonosti maalattu muovinen houkutuslintu!! Mitä ihmettä se siellä tekee!!

Unohdin koko jutun, kun yksi aamu katselin sanomalehteä. Siellä yksi lintuharrastaja oli nähnyt, kun muutama autollinen jousella metsästäviä ihmisiä, oli tullut paikalle.  Vesilintumetsästys kausi alkoi silloin.
Hirveä shokki kaikille paikalla kävijöille! Alueella on paljon ihmisiä katselemassa muuttolintuja, ja lenkkeilijöitä. Keväisin, kesäisin ja syksyisin lammikot kuhisevat lintuja.

Nyt on selvinnyt, että kaupunki on vuokrannut paikan jousimetsästys seuralle metsästysalueeksi!!

Ihan hirveää!! Kaupunki on kaavaillut paikkaa virkistysalueeksi, ja sinne pitäisi tulla lintutorni. Miten siellä paikalla uskaltaa enää liikkua!

Toivottavasti tilanteelle tehdään jotakin. Lammikoiden ympärillä on isot pellot, joissa linnut käy ruokailemassa. Kyllä muuttolintujen pitäisi saada olla rauhassa, ennen matkalle lähtöä.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. The hunter would be elsewhere, not in this place. Greetings

   Poista
 2. Toivottavasti kaupunkinne ei vuokraa aluetta metsästäjille tulevina vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivoo moni muukin täällä. Pahus kun vuokrasopimus on 6 vuotinen!!

   Poista
 3. I agree Anne, the hunting area should be in other spot. Here is a migration area for birds, you and other people would have possibility to watch them.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I agree! Hunting does not belong to such places! Greetings

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sanos muuta! Me luontoihmiset liikumme ihan onnessamme alueella, ja jotkut väijyy pusikossa nuolien kanssa!!

   Poista