Translate

lauantai 11. helmikuuta 2017

METSOA ETSIMÄSSÄ looking for capercaillie
 Käytiin nuoren miehen kanssa metsässä, katsomassa näkyisikö metsoja. Etsinnässä on uusi lintu minun lintulistaani.

             Tälle tien pätkälle tullessa, huomio kiinnittyi heti tuoreisiin ketun jälkiin lumessa.
Kettu oli kulkenut pitkin ojanpohjia, ja välillä tassun jäljet nousivat takaisin tielle.

Meitä nauratti kovasti, kun ketun jäljet näyttivät menevän heinäpuskasta toiseen. Eli oli kulkenut joko haistelemassa toisten kulkijoiden hajujälkiä, tai sitten merkkaamassa omia hajuja;-)
Seurailin ketun jälkiä, ihan innoissani ja jäin vähän kauemmaksi nuoresta miehestä. Hän oli jo noussut edessä olevan nyppylän yläpuolelle, minä taas olin alapuolella. 
Pääsin vihdoin pojan luokse. Huomasin että, nyt on jotakin mielenkiintoista näkyvissä, kun kamera oli käsissä kuvaus asennossa. Tiedustelin että mikä näkyy?  Metso kuulema lensi tuosta tuonne! Arvaa harmittiko! Piti minun jäädä kauemmaksi, tyypillistä tuuria.

 Luovuin ketun jälkien seuraamisesta, ja lähdettiin seuraamaan metsoa. Tie päättyi ja mentiin metsään. Kuljettiin muutama metri, ja kuunneltiin. Näin tehtiin jonkin aikaa. 
Yhdessä kohdassa, aika lähellä, kuului isojen siipien läpyttelyä. Lintua en nähnyt, mutta nuori mies kylläkin. Lintu lensi alas suolle. Ei muuta kun perään!

 Eteen tuli leveä oja, joka oli onneksi jäässä ja kesti kävellä. Mutta kohta oli taas edessä uusi oja, joka ei ollutkaan jäässä. Enhän minä sen ylitse lähtenyt yrittämään. Poika sen sijaan sanoi menevänsä käymään avosuolle katsomaan näkyykö siellä mitään. Siinä ei kauaa mennyt kun hän loikki ojien ylitse keskelle suota, ja palasi takaisin. Ei näkynyt mitään.

Päätettiin lähteä takaisin ja kiertää pienen kallion alapuolelta.


Päästiin kallion alle. Ihmeteltiin mikä on syönyt kaikkien pienien puiden latvat! Puita oli useita ilman latvaa ja oksia. Ei puput ainakaan voi ylettää näin ylös syömään puita.


Sitten vilkaistiin alas maahan, ja huomattiin vanhoja hirvien sorkkien jälkiä. Oltiin tultu hirvien ruokapöytään!

Luovuttiin metson jäljityksestä, ja lähdettiin kävelemään takaisin autolle. Pois tullessa korppi lenteli aukion päällä. Minulta jäi metso näkemättä, mutta jospa lintu yllättäen ilmestyy joskus näkyville. 
8 kommenttia:

 1. Adorei as imagens!
  Que pena a raposa não se ter deixado ver... mas as imagens da neve, ficaram lindas!
  Beijos! Bom domingo!
  Ana

  VastaaPoista
 2. Että olisi ollut hyvä nähdä Capercaillie Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on nyt kuljettava metsässä enempi, jos vaikka näkisin metson. Metsäkanalinnut alkavat olemaan näkyvillä nyt keväällä.

   Poista
 3. Ainakin oli kaikkea muuta kiinnostavaa! Toivottavasti metso osuu vielä kohdalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa katsottavaa oli luonnossa. Uskon että metso vielä jossakin vaiheessa ilmestyy näkyville.

   Poista

 4. Your images remind me when I put on my snow-shoes and I march through the forests and mountains. It's fun to see my huge footprints and compare them with those of small animals.
  The photos are great.

  hugs

  · LMA · & · CR ·


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snowshoeing is really nice. Here is this winter as little snow, the snow shoes in the forest does not need to. In the forest is much more interesting to watch. Greetings

   Poista