Translate

maanantai 31. lokakuuta 2016

HERKUTTELUA Feasting


Ruoka-aine allergisena on vaikea löytää valmiita leivoksia, jos haluaisi välillä herkutella. Jos jotakin tekee mieli, on se tehtävä itse.
 Tulen maidosta ja maitoproteiinista hirveän kipeäksi. On ollut pähkäilemistä, miten korvata maito ja kerma, ruoan laitossa ja leivonnassa. Melkein joka ohjeessa on käytetty maitoa ja kermaa. Soija on minulla myös kiellettyjen listalla. Nyt on onneksi kaupoissa alkanut olemaan enemmin maidon korvikkeita. Kookoskerma ja kookosmaito on ollut yksi mainio vaihtoehto. Ne myös vaahtoutuvat kun ovat kylmiä. Kaurakerma ja kauramaito on useasti käytössä.

Tällä kerralla tein suklaa - punajuuri täytekakun: 2 kananmunaa
                                                                               1.5 dl sokeria
                                                                               1 rkl leivinjauhetta
                                                                               1 tl vanilijasokeria
                                                                               2 dl vehnäjauhoja ( käytin puolet perunajauhoja)
                                                                               3 dl keitettyä punajuurta raastettuna
                                                                               100 g maidotonta suklaata sulatettuna
                                                                               1 dl omenahilloa
                                                                               1 dl rypsiöljyä
Paistoin uunissa 180°C n. 35min

Täytteenä ja päällä, on marenki-margariinikreemi:  Eli kananmunanvalkuaisia, maidotonta ja maitoproteenitonta margariinia ja sokeria.
 Kananmunanvalkuaiset vatkasin sokerin kanssa yhteen. (sokeria lisäsin lusikallisen kerrallaan) Huoneenlämpöinen margariini on lisätty nokare kerrallaan kananmunavaahtoon.

Kakun päällä on maidotonta suklaata lastuina. Hyvää oli!

14 kommenttia:

  1. Nam! Punajuurta en ole koskaan kokeillut kakussa. Herkulliselta näyttää. :)
    Mutta onpa kurjaa, jos on allerginen maidolle, mutta sitten myös esimerkiksi soijalle. Toivotaan että uusia maidon korvaavia tuotteita kehitellään.
    Tunnelmallista marraskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuri on kakussa ihan kokeilemisen arvoista;-) Soija ja pähkinät ovat sellaisia jotka aiheuttavat pahoja oireita, siksi niitä pitää välttää. Onneksi maidottomia tuotteita on alkanut ilmestyä kauppoihin.

      Poista
  2. Se ve muy rico Anne. Me gusta.
    Buen lunes.
    Besos.

    VastaaPoista
  3. Anne!
    Your cake looks very appetizing.
    Intrigued me beets. I love this vegetable.
    Greetings.
    Lucja

    VastaaPoista
  4. Maitoa korvaavia tuotteita onneksi on tullut kauppaan jo hyvä määrä, mutta varovainen täytyy olla ja lukea tuoteselosteet kunnolla. Meillä kuopuksella oli maitoproteiiniallergia lapsena, mutta onneksi tilanne murrosikäisenä helpotti. Ihmeellisiin paikkoihin laitetaan niin soijaa, maitoproteiinia ym. yksi hankala meillä oli myös sinappijauho, sitäkin oli laitettuna vaikka missä ja pähkinäöljy, yksi meidän tytöistä sai siitä reaktion jo ulkoisestikin.

    Mutta herkullisen näköinen kakku kerrassaan, suussasulava varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tarkkana saa olla aineiden kanssa. Minkähän takia tuotteisiin pitää tunkea kaikenlaisa aineita, varmaan sen takia että säilyisivät pidenpää. Huulirasvankin kanssa saa olla tarkkana, niissä on oireita tekeviä aineita. Yhdessä suositussa, mitä käytin oli viinirypälettä, jolle ole paljon allerginen. Joitakin paljon allergiaa aiheuttavaa pystyn käyttämään kypsänä, niin kuin esim. peruna. Hankalaa, mutta on tähän sopeutunut. Minulle kaikki allergiat ja vaikea astma, tulivat pinnalle yhtäkkiä aikuisena.

      Poista