Translate

torstai 26. toukokuuta 2016

JIPPII! YIPPEE!
Olen ihmetellyt monta päivää pihassa, yhtä linnun ääntä. On kuin kuivilla ketjuilla polkisi polkupyörää. Lintua ei vaan näe pusikoista, vaikka kuinka koittaa etsiä. Tänään vihdoinkin näin kun lintu lensi useampaan otteeseen, mutta väreistä ei saanut selvää. Sitkeän tiirailun tuloksena, äkkäsin linnun koivunoksalta. Siellä se lauleli. Keltainen lintu. Yhdestä ulkolaisesta blogista olin aikaisemmin nähnyt tämän linnun, ja tunnistin sen. Keltahemppo koiras! Jippii jippii!! Voi olla kesän paras havainto!

Tästä linkistä pääsee kuuntelemaan linnunääntä: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/keltahemppo

10 kommenttia:

 1. Beautiful bird !!!

  Thank you Anne

  Have a sweet afternoon !

  VastaaPoista
 2. Upea bongaus kertakaikkiaan ja mulle taas uusi tuttavuus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila;-) Ulkolaisissa blogeissa näitä lintuja on näkynyt.

   Poista
 3. Onnittelut Anne. En ole koskaan nähnyt keltahemppoa. Lintu on suhteellisen harvinainen vierailija Suomessa, joten ilmoita havainto Tiiraan. Voit laittaa Tiirassa havainnon salatuksi, jolloin bongarit eivät näe sitä ja eivät tule havaintopaikalle. Havainnoi lintua, että jääkö se sinne. Olisihan se huikeaa, jos se pesisi, eikä lähtisi takaisin etelän maihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Kannattaa luottaa korviinsa ja tarkistaa ääni. Pahus kun isäntä laittoi yleiseen nähtävyyteen linnun. Hermostuttaa, jos porukkaa alkaa lappaamaan. Jo siinä äsken oli kuvaajia. Lintukaan kun ei voi pysyä hiljaa. No,jos se tirppa kohta muuttaisi oikeaan maahan asustelemaan.Tai mielenkiinto lintua kohtaan laantuisi, tulee toisia lintuja tilalle.

   Poista
 4. Hoi Anne.

  What a beautifully colored bird.
  Nicely put in the picture.

  Groettie from Patricia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Patricia. This bird is quite rare in Finland.Greetings.

   Poista
 5. Wau, hieno bongaus ja kuvat! Tosi kaunis lintu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintulöytö oli kyllä mieletön. Kannatti etsiä outo äänenlähde. Kuvat ovat epätarkkoja, mutta ei se mitään. Onneksi poika sai hyviä kuvia.

   Poista