Translate

torstai 6. maaliskuuta 2014

PILKILLÄ URAJÄRVELLÄ

On tullut kierrettyä vähän eri paikoissa pilkillä. Tässä ollaan Iitissä Urajärvellä. Radansuun uimarannalle on hyvä jättää auto, ja kävellä suoraan kalapaikoille.                             Muutama metri laiturista eteen päin, on aika hyvä kalapaikka.


Sattui ikävän kova tuuli tälle reissulle. Ei mikään kovin lämmin ilma. Pojan ensimmäinen avanto.


                            Radansuun rakennukset. Ruohikon reunassa kalapaikkoja.


                                Minun ensimmäisen avannon saalis, hyvän kokoisia ahvenia.


                                          Tässä valmistaudutaan pilkkimiseen.


Lisää omaa saalista. Tänä talvena, kalan joutuu etsimään. Paljon tulee tyhjiä avantoja, mutta kun kalan löytää, sitä nousee aika lailla hyvin.


                                            Meidän heppu on, jo valmis pois lähtöön.Keskimmäisestä kalasta olisi ehkä kasvanut oikea körmyniska, on sen mallinen kala.


Muutamia vuosia takaperin, tässä paikassa oli SM -pilkit. Tuli osallistuttua, ja pärjättyä suhteellisen hyvin, runsaassa osallistuja määrässä.

Ensimmäiset kaksi tuntia, vetelin koko ajan kaloja avannosta solkenaan. Mutta syönti tyssäsi, kun minut piiritettiin. Toiset kalastajat huomasivat, että istun paikallani, ja kairasivat reikiä sallitun rajojen puitteissa. No sai olla tyytyväinen siihenkin saaliiseen.
 Kisoissa haarukkavapa on ihan ehdoton. Sopivassa suunnassa kun pilkkii, kalan saanti pysyy hyvin piilossa, eikä tule häirityksi.


                                             Pulkka on kätevä olla mukana pilkillä.
                             Kaikkien reppujakkarat, ja kairat kulkevat kätevästi mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti