Translate

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

HIIHTÄMÄSSÄ

Eilen tuli aloitettua kevyesti hiihtämään. Päätettiin mennä järven jäälle. Jäällä oli hyvä hiihdellä, ja tarpeeksi tasaista, ensialkuun.


Mustat sukset, minun ikivanhat hyvät kilpasukset. Miellyttävät hiihtää, ja kulkee. Uudet sukset otetaan käyttöön vasta kun on kunnon lumitilanne.

Keskellä isännän 2 vuotta vanhat pitopohjasukset. Madshus foamirunkoinen suksi. Isäntä painaa pitkälti yli 100kg, ja sukset toimii loistavasti, ilman pitoa.
Hyvin hiihdettävä suksi. Suksen voi myös voidella.

Pitopohja suksihan ei toimi kaikilla keleillä. Pojalla on ostettu samaan aikaan Karhun optigrip pitopohja- sukset. Mutta kyllä Madshus vie toiminnassa voiton.

Meidän piti ostaa pojalle vielä voideltavat sukset, optigrip systeemi ei millään toiminut viime talvena, kun oli kokoajan pakkaslunta. Pohjassa käytettiin optigrip pohjan kehittäjän hoitoainetta, ( optiwax ) mutta ei vaan viimetalvinen lumi ollut sellainen, että systeemi olisi toiminut.

Madshusin suksesta on myös naisten versio. Löytyy myös halpa puurunkoinen suksi, jossa on sama pitosysteemi.

Vaikka ei hiihtäisi kovinkaan paljoa, kannattaa satsata kunnon suksiin. On se niin toisenlaista hiihtää kunnon suksella, kun saa tuntuman latuseen. Kannattaa hankkia hiihdettävät sukset, eli ei liian jäykät keskeltä ja kärestä.
Monissa liikkeissä on myynnissä vähän vanhemman mallisia kilpasuksia, joita saa hyvään hintaan.

Urheiluliikkeessä pitäisi myyjän osata katsoa sopivan jäykkä tai löysä suksi.Suksia pitää myös muistaa huollattaa aika ajoin. Kivihionta normaaliin hiihtosuksiin, tekee ihmeitä suksien luistolle. Muista myös putsata pohjia, ja laitaa uusia luistoja. Pitohan vaihdetaan kelin mukaan, jos ei käytössä ole jotakin yleisvoiteita. Tokolla on tosi toimiva yleispito suihke.


Pitopohjasuksi tarvii myös huoltoa. Netistä löytyy hyviä ohjeita eri pohjien huoltoihin. Jos ei muuta niin valmistajien sivuilla on ohjeita.


Kyllä oli kiva hiihtää, taas pitkästä aikaa. Jäällä oli mielettömän iso parvi korppeja samassa kohtaa. Meidän heppu kävi katsomassa paikkaa. Paikalla oli verkot. Verkkojen vieressä oli aikamoinen kasa kalan mätiä jäällä. Korpit olivat herkuttelemassa.


Tänään käytiin pururadalla hiihtämässä. Ei oikein pääse kunnolla, kun on niin vähän lunta. Naaras teeri lensi meidän pään ylitse, kun oltiin hiihtämässä. Tulihan oltua ulkona.


Tässä linkki madshusin maahantuojan sivuille, jos kiinnostaa. On myös Tokon voiteet.
Ps. Ei maksettu mainos.

www.hjorth.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti