Translate

maanantai 30. maaliskuuta 2015

HAMINAN DISAS


Meidän piti taas lähteä kalakauppaan. Todella helppoa oli tulla Kotkan suunnasta, vanhaa tietä pitkin kaupalle. Tie tulee suoraan Disasiin.


Kalatiskillä oli paljon erilaista kalaa maisteltavana. Se on todella hyvä juttu. Kalaa ei tarvitse ostaa umpimähkää, jos ei vaikka pidäkkään kalan mausta. Meidän miehet halusivat savustetua sampea. Minua epäilytti koko kala, mutta kun maistoin, niin päädyttiin ostamaan sampea. Kalahan onkin ihan hyvän makuista!


Viimeksi ostettiin savupallasta, joka oli todella hyvää. Nyt piti hankkia kylmäsavu pallasta. Ensi alkuun, kun kalaa maisteli pienen palan, maku oli kiva. Mutta kun otti vähän enemmin savupallasta, ei maku enää miellyttänytkään. Eipähän tarvitse enää ostaa.


 Tämä se vasta herkkua on. Valkosipuli kirjolohta. Nami! Minäkin uskalsin maistaa pienen palan, kaikkien mausteiden alta. Pintaa syvemmältä kun kaivelee, tulee puhdas kalanliha vastaan, josta voi meikäläinenkin natustella, vähän.                                           Kokonainen savukirjolohi piti saada. Aina hyvää.


                                           Kotiin matkasi aikamoinen kalapaketti kasa.


Valtavasta kalanmäti valikoimista, ostettiin pieni purkki kirjolohen mätiä. Vau! Minkälaisia eri kalojenmätiä hyllyt oli täynnä. Lohenmädillä vasta kokoa oli, verrattuna vaikkapa siianmätiin.


                        Mukaan tarttui pojalle karkkeja, ja meille pipareita. Kannatti taas käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti